Wie zijn we?

Wie zit er te wachten op een blog van De Kaartjesfee?

Ahum, wij zelf. Mogen we dat zeggen?
We zijn namelijk best trots op onze geweldig leuke job!  Het houdt zoveel meer in dan gewoon maar kaartjes ontwerpen en we gunnen jullie dan ook graag een blik achter de schermen. Of wat knutselideetjes, of hoe een nieuw product tot stand komt, of nog meer ideetjes. Leuke vooruitzichten dus!

Maar hoe zijn we hier eigenlijk terecht gekomen?

Het begon vele jaren geleden in een weinig verlucht klaslokaal, met veel potloodslijpsel en getik op een toetsenbord. Tijdens examens lijkt alles interessanter, we know, maar dit was toch wel echt hétgeen we ab-so-luut wilden doen: “dingen” maken die vrolijk en kleurrijk zijn…én met een grappige noot. Want wij hielden – en houden nog steeds – van vrolijke vormen en fijne kleurtjes.

Diploma’s binnen, check! Tijd voor het echte werk! Een idee geopperd, een droom onstond. Na onze studie Animatiefilm startten we met de Kaartjesfee.  In 2011 rolde de eerste reeks kerstkaarten uit de drukpersen, een eerste test. Leuke reacties, fijn! Dan ook eens een collectie wenskaarten uitproberen? Cool! En geboortekaartjes? Hoera! We bleven onze grenzen verleggen. Ook dit jaar is er weer een extra kindje bijgekomen, in de vorm van een trouwcollectie. Haaa, we zijn verliefd… op onze job!

Als twee vrolijke feeën dartelen we, al glitterstrooiend , door het leven. Onze positieve ingesteldheid zorgt steeds voor fijne ideeën en prettig gestoorde, maar immer professionele samenwerkingen. Daarnaast zijn we erg perfectionistisch en creatief, zo komen we steeds tot nieuwe, verfrissende ideeën en leuke uitwerkingen.

anneliesnele

Maar zullen we onszelf eerst even voorstellen?

Annelies

 • Woont in Leuven
 • Houdt van kinderboeken
 • Vaak te vinden met een nonchalante dot op haar hoofd en een vrolijke blik
 • Zit vaak (soms al dromend) voor haar computerscherm, enerzijds voor haar job als illustrator en freelance audiovisueel designer, anderzijds voor De Kaartjesfee
 • Is een piepklein beetje chaotisch van aard
 • Met haar creatieve geest tovert ze elke wens om in een schets of illustratie

Nele

 • Woont in Geel
 • Is zot van bloemenjurkjes
 • Guitig brillendrager en verwoed verzamelaar van dingen die haar leven mooier maken, zoals lipstick, vintage prullaria en kledij
 • Houdt met haar geoptimaliseerde structuur en stiptheid het warhoofd van Annelies stabiel
 • Is perfectionistisch van aard. Elk kaartje passeert onder haar ogen en het kleinste detail wordt opgemerkt!

Een team dat perfect op elkaar is ingespeeld en weinig nodig heeft om van een kleine vonk een groot vuurwerk te maken. Gelukkig kunnen we ook steeds rekenen op onze husbands, familie en dichte vriendenkring. Zij worden regelmatig ingezet en hun helpende handen worden gretig aangenomen. Dus bij deze een kus van De Kaartjesfee en een dikke pluim! Haja, nu hebben we toch een blog waarin we dat kunnen zeggen.

Tot snel, amigo’s!!

Annelies en Nele