Het Grote FESTLAB Interview.

Jul 11, 2018

Wanneer we ons in de wijde wereld en onder de mensen begeven krijgen we vaak dezelfde vragen. En het zou nogal van je onsympathisme zijn als we daar niet op zouden willen antwoorden. Daarom deden we een interview… met onszelf! Zet u neer, drink een lekkere kop thee en geniet!

o   Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te starten?

Destijds in ons masterjaar Audiovisuele Kunsten met afstudeerrichting Animatiefilm heeft ons eindwerk ons doen inzien dat we toch liever met grafiek en illustratie bezig waren dan met audiovisuele projecten. Het arbeidsintensieve aspect van tekenfilms (alles werd nog effectief met de hand getekend) liet ons “dromen” van beelden die niet meer moesten bewegen. 😀 Dat jaar zijn we voor de “grap” met een paar kerstkaarten gestart voor familie en vrienden. En de rest is geschiedenis.  Aanvankelijk zijn we dan alleen met wenskaarten gestart, maar al snel kwamen er andere aanvragen binnen, waardoor we ook met de andere projecten zijn gestart.

o   Hebben jullie een kunstopleiding gehad of zijn jullie autodidact?

A  We hebben samen een master in de Audiovisuele kunsten gehaald. Hierin hebben we een brede, grafische en beeldende opleiding gehad waarbij alle technieken nog ambachtelijk dienden uitgevoerd te worden. Daar hebben we een zeer intensieve training gehad in onze tekenvaardigheden 🙂

o   Waar halen jullie je inspiratie?

  • N: Ik haal mijn inspiratie uit alledaagse dingen: tijdschriften, mode, maar ik volg evengoed de laatste trends op.
  • A: ik heb de meeste ideeën wanneer ik op reis ben en wanneer mijn hoofd dus zo goed als “leeg” is 🙂 Tegen de tijd dat we terug naar huis komen bruis ik meestal van energie en ideeën om weer aan de slag te gaan. Letterlijk wat afstand nemen komt mijn creativiteit vaak ten goede.

o   Wat vinden jullie het leukste aan de job?

  • N: Steeds nieuwe producten blijven uitzoeken en ontwikkelen. Ook het samenzitten en brainstormen met collega’s geeft vaak leuke inzichten.
  • A: Het is een heel gevarieerde job, waarbij ik niet één specifiek iets kan aanduiden. De ene keer vind ik het super om mijn creativiteit de vrije loop te kunnen laten, op drukkere momenten kan het me anderzijds rust geven om alleen de bestellingen van de webshop af te werken.

o   Hoe ziet jullie doorsnee dag eruit? Maken jullie lange dagen?

  • Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit of valt volledig in te plannen. Door onze webshop moeten we kort op de bal de bestellingen opvolgen, waardoor ook het stockbeheer correct moet verlopen. Het andere deel van de dag vullen we in met lopende projecten opvolgen, nieuwe ontwerpen maken en klanten ontvangen. Daarbij kunnen ook nog dringende projecten binnen komen, waarvoor we meteen ruimte moeten vrijmaken in onze planning. We moeten dus best flexibel zijn. En dan heb je natuurlijk ook nog social media, boekhouding, administratie, afspraken met de drukker, … . Voor ons mogen dagen best uit 48 uur bestaan! We gaan dan meestal ook niet vroeg naar huis.

o   Wanneer is een dag geslaagd?

  • N: Als we veel van onze to-do’s hebben kunnen wegwerken waardoor we met een iets leger hoofd naar huis kunnen vertrekken.
  • A: Als we een leuk mailtje van een tevreden klant ontvangen. Daarvan fleuren we meteen op en doet ons beseffen dat dat onze job ongelooflijk tof maakt.

o   Zou je nog iets anders willen doen?

  • N: Momenteel is dit datgene waar ik al jaren over droomde. Voor mij hoeft er niets te veranderen.
  • A: Ik vind het een geweldige job waarin ik mijn creatief ei kwijt kan, maar het blijft bij mij heel hard kriebelen om daarnaast een carrière als illustrator uit te bouwen.

o   Hoe ziet jullie toekomst eruit? Hebben jullie nog verdere plannen?

  • N & A: Verder blijven bouwen aan FestLab, zodat we nog vele leuke projecten en producten kunnen ontwikkelen. We hebben al een paar concrete ideetjes die we binnenkort gaan uitwerken. Dus blijf ons zeker volgen voor meer 😉

categorie:

delen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LEAVE A COMMENT